Tuesday, January 4, 2011

Ronaldinho mungkin ke Blackburn

Pemilik Blackburn, Venky mendedahkan Ronaldinho ingin mencuba nasib di England dan dia telahpun membida untuk membawa Ronaldinho ke sana.

Venky memberitahu mereka telahpun meletakkan harga £6.2 m bidaan kepada Ronaldinho dengan menawarkan kontrak 3 tahun bernilai £20m. Selain Ronaldinho, Venky kini juga sedang didalam proses untuk membawa David Beckham secara pinjaman tetapi terpaksa bersaing dengan kelab-kelab lain termasuk Tottenham Hotspur.

Ronaldinho kini berada di Brazil selepas meninggalkan kem latihan musim sejuk AC Milan di Dubai dan menyatakan hasratnya untuk bermain di kelab-kelab terkemuka Brazil seperti Gremio, Palmeiras, Corinthians dan Flamengo.

Pengurus Blackburn Steve Kean berkata, hasrat untuk membawa Ronaldinho ke Blackburn adalah sesuatu yang serius. Dia mengetahui perbincangan diantara pemilik kelab dan agen Ronaldinho telah pun diadakan tetapi tidak mengetahui sejauh mana perkembangan rundingan tersebut dan dia juga turut berminat untuk bekerjasama dengan pemain yang pernah dianugerahkan sebagai pemain terbaik dunia beberapa tahun lalu.

No comments:

Post a Comment