Friday, December 31, 2010

15 pemain "hitlist" untuk misi menyelamatkan West Ham

West Ham yang juga amat dikenali dengan gelaran "The Academy" kerana kejayaan mereka melahirkan pemain yang berwibawa untuk England seperti Rio Ferdinand, Michael Carrick, Frank Lampard, Joe Cole dan Jermain Defoe, kini diambang bahaya di zon penyingkiran dan berada pada kedudukan kedua terbawah di EPL sekarang.

Namun mungkin ada sedikit sinar untuk pasukan ini setelah berjaya mendapatkan 5 mata dari 3 perlawanan terakhir mereka sejak Krismas lalu. West Ham juga berkemungkinan akan melepasi zon penyingkiran buat pertama kali pada musim ini sekiranya mereka berjaya memenangi perlawanan berikutnya menentang satu pasukan yang dilabelkan setaraf dengan mereka, Wolves.

Pemilik bersama West Ham David Gold mendedahkan West Ham kini telah mengenalpasti 15 pemain sasaran untuk dipancing Avram Grant pada sessi perpindahan nanti. Gold menambah sekurang-kurangnya 3 pemain akan dibawa ke West Ham pada penghujung sessi perpindahan ini untuk membantu mengelakkan mereka daripada zon penyingkiran.

Diantara yang dijangkakan dibawa ke West Ham adalah Midfilder Aston Villa Steve Sidwell dimana West Ham kini sedang berusaha untuk mengatasi kelab-kelab lain untuk mendapatkannya. Steve Sidwell telah pun lulus ujian perubatan untuk dibawa ke West Ham secara pinjaman dan pada masa yang sama West Ham juga sedang mendapatkan Wayne Bridge daripada Manchester City.

Selain itu West Ham juga terpaksa mengikat pemainnya Frederic Piquionne yang dikatakan berminat untuk ke Aston Villa. Gold memberitahu Frederic terpaksa berada di West Ham demi membantu kelab mengelakkan dari disingkirkan . Jika sebelum ini West Ham memang terkenal kerana penjualan pemain terbaik mereka kini ia perlu dihentikan, West Ham kini sedang bertarung untuk bertahan di EPL.

No comments:

Post a Comment